Monday, 4 September 2017

First time Excident Langgar orang..!!

Biasanya kena langgar..tu normal..tapi kali ni nasib tak baik langgar orang pulak!!! Omg!!

Kejadian tu berlaku kat Traffic light Sungkai..masa otw nak beli ubat darah tinggi mak..traffic light pulak lip lap lip lap warna kuning..x hdup..so..kat situ pulak simpang 4..masa nak jalan straight ada 1 hilux lintas jalan..so..ingtkan dah takde kenderaan..kami pun jalan..rupanya..kat belakang hilux tu ada motor!!!... Dengan x sengajar terlanggar moto tu..apa lagi tercampaklah pakcik tua tu jatuh motor...

At first..aku geram sgt..turun kete marah terus org tua tu..spontan..sbb terkejut..lps beberapa minit..baru aku okay..cakap elok2 dengan pakcik tua tu..sebenarnya rasa bersalah jugak sbb terus marah org tua tu..tapi tindakan tu x sengaja sbb kita terkejut...

En suami angkat pakcik tu dan motornya ke tepi..kemudian alihkan kete ke tepi jalan..masa eksiden ni mmg ramai org kerumun..penyiasat pun ada sibuk tanya sape salah..

Pada pengalaman aku..kalau jadi hal macam ni..kita tgk dulu org ygkena langgar tu..kalau dia perlukan rawatan kalau x kritikal kita bawak pegi dapatkan rawatan segera..kalau dia kritikal..call ambulance..

Lepas tu call waris dia..dan pegi buat police report..dalam kes aku ni..kami setuju x buat polis report..dan selesai cara baik...aku tak claim apa pun ganti rugi..dan pakcik tua tu pun x mintak apa-apa..

Bersyukur sangat pakcik tua tu selamat..duit boleh cari..nyawa mmg x ada ganti..utk pertama kalinya cps ku eksiden..apa nak buat..bumper tu mmg mintak tukar baru lps gesel lori hari tu..


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...