Kisah Arnab Ku Yang Comel

2 ekor arnab kesayangan Gemuk & Lebam...
Penyeri keluarga kami...penghibur tatkala bersedih ..meredakan stress melihat telatahnya.

Kami sangat saya mereka..dah jadi macam ahli keluarga...tak boleh nak tinggal walaupun kejap..kids pasti menangis sedih..haha..emosi sungguh aku ini..



Ni masa baru adopt dia..baru beberapa minggu..


Masa ni dia baby lagi..jd kami bagi dia makan Timothy Hay..dia suka sangat rumput tu..


Ni dia makanan kegemaran dia..


Tengok tu..tak cukup dia sendiri masuk dalam palstik Timothy...
saje je nak yang baru..nakal dia..


kan dah kene tangkap...haha..suka betul usik dia..
masa ni dia masih kecik lagi..sekarang dah besar dan berat..



2 ekor ni memang nakal..kalau kita tinggalkan di Balkoni (dalam sangkar) dan tak tutup sliding door...bila balik nanti kita akan nampak dia duduk depan TV atau atas karpet..!!!
Dah banyak kali jadi sebab lupa ikat sangkar...2 ekor ni memang nakal sikit..akal dia panjang..ada je benda yang dia buat walaupun sangkar dah tutup tapi kene make sure kita lock..kalau tak dia boleh angkat pntu sangkar tau..

Tapi yang baiknya..rabbit 2 ekor ni tak melepas merata-rata..dia cuma akan melepaskan hajatnya dekat 1 sudut atau ruang rumah sahaja..so tak sepah2...

Kat bawah ni pulak 2 benda untuk grooming dia..paling dia tak suka sikat besi warna merah tu..kalau kita nak sikat dia..dia akan gigit sikit tu dan campak..nampak..nakal x?...
Yang lagi 1 tu spray dia..tak perlu pakai air...cuma spray je kat badan dia bagi wangi..





spray dan sikat si Lebam dan Gemuk..dia pun pandai melawa tau..


Harga spray ni..bagus buatkan si rabbit wangi tanpa air..boleh dpt kat pet shop..

Feveret kami untuk shopping barang-barang si Rabbit nni dekat Sunway Pyramid dan juga the curve.Kat situ semua benda ada.Actually 2-2 tempat adalah outlet yang sama Pet Lovers Centre..dia ada members kad..boleh dapat diskaun tau..tu yg suka sangat..

Sekian cerita Rabbit untuk kali ini..


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...